Балъков изчетка Добруджа преди мача

„Акулите” се готвят за сериозно изпитание в Добрич. Това заяви старши треньорът на „Черноморец-Бургас“ Красимир Балъков относно гостуването на „Добруджа“ на 1/8-финалите за купата на България в събота, цитиран от официалния сайт на бургаския клуб. Щабът на „акулите“ е наблюдавал противника в 3 мача и разполага с допълнителни сведения от свои разузнавачи.

Балъков изчетка Добруджа преди мача

Добруджа“ е добър и качествен отбор, който играе компактно и в защита, и в нападение. Отбор – боец, чиито последни резултати показват, че трябва да се отнесем към мача със същата концентрация и мотивация, с каквито играхме в Сандански срещу „Вихрен“. Отиваме в Добрич с една-единствена цел – победа“, заяви Красимир Балъков.


В подобен дух се изказа и веднага след жребия преди седмица помощник – треньорът на „Черноморец – Бургас“ Илия Груев, който пред официалната уеб страница на Ченоморец заявява: Смятам, че жребият е добър за нас. Добруджа е отбор от „Б“ група, който играе приятен футбол. Имам много хубави спомени от стадиона в Добрич от близкото минало като футболист. Отборът на домакините играе агресивно, но без грубости, което предполага, че на 4 декември ще се получи един добър футболен мач. В момента „Добруджа“ е във форма и се представя на ниво в шампионата. Ние ще се подготвим максимално отговорно за този двубой, тъй като противника е сериозен. Географски погледнато жребият също е благоприятен, Добрич не е далеч и се надявам много привърженици от Бургас да дойдат, за да гледат последния мач за годината на нашия отбор“ – добави Груев.

От състава на „акулите“ за турнирния сблъсък отпадат наказаните Енис Хайри и Адриан Фернандес, оперираният тези дни от херния в Германия Рикардо Андре и невъзстановеният от травма Педриня.

1/8-финалният мач за купата между Добруджа и Черноморец (Бургас), воден от легендарния магически халф на националния ни тим Краси Балъков, е тази събота от 13.00 часа на стадион Дружба в Добрич. Очаква се рекордна зрителска посещаемост на домакински мач на Добруджа за последните няколко години, тъй като местната публика отдавна не е виждала тим от А група и е зажадняла за класен футбол.

Снимка: chernomoretz.sportal.bg