Приятелите на Алекс протягат ръка на Дани

Благотворителен концерт "Да протегнем на Дани ръка!" организира сдружение "Ръка за таланта" в Добрич. Инициативата е в резултат на молба за помощ към майката на Александра Стела Илиева от Силвия Стоева - майка на друго болно дете.

Приятелите на Алекс протягат ръка на Дани

18-годишният Йордан Стоев - Дани, от София води битка с Остра В-клетъчна лимфобластна левкемия. Предстои да му бъде извършена трансплантация на костен мозък в клиника в Германия. За целта Фондът за лечение е отпуснал 92 000 евро, други 94 000 евро са осигурени от Националната здравно-осигурителна каса. 21 000 евро пък са събрани благодарение на набирателна сметка. Дани и негов придружител обаче трябва да останат в Германия в продължение на около година. От друга страна има вероятност да се наложи втора трансплантация. Семейството на младия мъж няма възможност да осигури нужните средства и за целта в цялата страна се провеждат редица инициативи.

 

"Решихме да направим благотворителен концерт в подкрепа на Дани, тъй като средствата за третия курс на лечение в Израел на Александра - през април, са набрани - сподели Стела Илиева. - Призовавам съгражданите ни да ни подкрепят и както на Алекс, да протегнат ръка и на Дани!"


Концертът ще се проведе на 9 април (понеделник) от 18.30 часа в залата на общински младежки център "Захари Стоянов", входът е 5 лева. Участие ще вземат възпитаници на сдружение "Ръка за таланта" с вокален педагог Стефка Димитрова, СОУ "Свети Климент Охридски" с вокални педагози Милена Пеева и Стефка Василева, зонална танцова организация "Алексия" с ръководител Севдалина Мавродиева-Нейкова, арт-център "Палитра" с ръководител Иван Иванов и вокален педагог Анелия Иванова и хип-хоп-формациите NNS CREW и TBA CREW с ръководители Миглена Георгиева и Калоян Митев.

 

Концертът се организира с подкрепата на община Добрич и ОМЦ "Захари Стоянов". Покани ще се продават на място, преди концерта.

 

На Дани можете да помогнете и чрез изпращане на sms на номер 17777 с текст DANI от всички мобилни оператори, както и на банковите му сметки:
Банка ДСК Клон 4
Име: ЙОРДАН КРАСИМИРОВ СТОЕВ / YORDAN KRASIMIROV STOEV, Град: София
IBAN: BG37STSA93000020001891 - BGN
IBAN: BG58STSA93000020001901 - EUR
IBAN: BG69STSA93000020001897 - USD
BIC: STSABGSF