Сипваме олио в колата...

По какви теми пишат ежедневниците тази сутрин

Сипваме олио в колата...

ТРУД „Данъчна аванта за пощите и БДЖ” Кретащите на ръба на фалита БДЖ и “Български пощи” получиха нов щедър подарък от държавата - данъчна аванта. За разлика от всички частни фирми, които вече свързаха касовите си апарати с Националната агенция за приходите, двете държавни фирми получават отстрочка за връзката до 30 септември и няма да бъдат санкционирани. „От 444 г. Наглите ще лежат 69” “Общото наказание за Наглите е 444 години”. Това обяви днес в Софийския градски съд съдия Виолета Магдалинчева. Реално обаче четиримата, признати за виновни като участници в бандата, ще лежат зад решетките едва 69 години.


 

СТАНДАРТ „Бар Наздраве на Бузлуджа” Бар "Наздраве" на Бузлуджа ще сплотява социалистите. Другарите ще седят на масите на Ленин, Дядото, Маркс и Енгелс. На чашка ракийка или кафенце те ще кроят планове за властта. Идеята е на младежкото БСП, одобрена е от соцлидера Станишев и ръководството. „Скъпи козунаци и евтини яйца” Великден ще дойде със скъпи козунаци, но пък яйцата се очаква да поевтинеят преди празника. Цената им вече падна с 10 ст. и до празника ще вървят още надолу, прогнозира земеделският министър Мирослав Найденов.

 

КАПИТАЛ, Daily „Упорито незаконно” Създаването на добра среда, в която съжителстват бизнес и граждански интереси, не е лесна задача. Всеки управляващ може понякога да сгреши. Но експериментите за регулация 8 един сектор напоследък са безкрайни, неразбираеми, а и незаконни. Ето какво се случи на компаниите, търгуващи с метални отпадъци. „Столичани могат да върнат жеста” Столичната община пробва с поредна идея на главния архитект Петър Диков - етажните собственици да стопанисват тротоарите и градинките в междублоковите пространства в продължение на 10 години, след което общината щяла да им ги подари.

 

ТЕЛЕГРАФ „СИПВАМЕ ОЛИО В КОЛАТА” Все повече шофьори смесват дизела с олио в съотношение 50 на 50 заради рекордно високите цени на горивата. Мазнината за готвене е по-изгодна дори от нафтата на черно, която е по-евтина от тази по бензиностанциите с около 50-60 cm. „ПРАВИМ СЪС СЪСЕДИТЕ ФАБРИКА ЗА ОРЪЖИЯ И САМОЛЕТИ” Да правим общи фабрики със съседни държави от региона за производство и ремонт на по-леки оръжия, на кораби и самолети. Това поиска вчера президентът Росен Плевнелиев, който откри форум за интелигентната отбрана заедно с военния министър Аню Ангелов. СЕГА „ГЕРБ напълно забранява съдебните споразумения при причинена смърт” Покрай широко рекламираните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс срещу шофьорите убийци ГЕРБ се опитва да реши кардинално въпроса със споразуменията с прокуратурата. „България е сред шампионите на ЕС по ръст на безработица” Общият брой на европейците без работа счупи 15-годишен рекорд Безработицата в България за февруари според сезонно изгладените данни на Евростат е стигнала 12.4% и това нарежда страната ни сред държавите с най-висок ръст за година.

 

24 ЧАСА „Лекарите, на които българите вярват, в парламента” „Скъпи лекари, останете в България, ние имаме нужда от вас - лекарите, на които вярваме." С тези думи председателят на парламента Цепка Цанева се обърна от трибуната на Народното събрание вчера към най-уважаваните доктори, номинирани от читателите на в. „24 часа". „Марина излезе от кома” 8-годишната Марина, която бе блъсната на пешеходна пътека на бул. „Г. М. Димитров" в София, вече излезе от медикаментозна кома, съобщи баща й Марин Ташков. „Детето е много по-добре, вече не е на апаратно дишане, движи си крайниците", допълни той.

 

КЛАСА „Всяка трета корпорация в света жертва на измама” Икономическите престъпления са скочили с 13% за две години. Напук на кризата и свитата бизнес активност, икономическите престъпления са в разцвет. От 2009 г. до 2011 г. те са се увеличили с 13 на сто, сочат данните от проучване на консултантската компания PricewaterhouseCoopers. „Безработицата в Европа с нов скок през февруари” Безработицата в еврозоната се е повишила до 10,8 на сто през февруари, което най-високото равнище от създаването на валутния съюз, при 10,7% през януари и 10% през февруари 2011 г. Това съобщи Европейската статистическа служба (Евростат) вчера.