Атака предупреждава: Ще отстъпим пред румънските искания

"Атака" заподозря външния министър, че се договаря задкулисно с румънците да отстъпим пред териториалните им претенции. Миналата седмица Букурещ поиска 17 кв. км. от акваторията ни в Черно море.

Атака предупреждава: Ще отстъпим пред румънските искания
„Атака” поиска оставката на външния министър Николай Младенов заради настояването му България да замълчи по румънския скандал.
 
„Това означава, че той е склонен да отстъпи на румънската страна”, отсече лидерът на националистите Волен Сидеров. Според него това е тревожен знак, който показва, че има някакво задкулисие, в което се договаря българската страна да отстъпи.
 
Волен обвини МВнР-шефа, че позицията му е равносилна на национално предателство.
 
Преди седмица Румъния предяви претенция към 17 кв. км. от Черно море, които са в зона на нефтови залежи. Това предизвика бурната реакция на българските власти. Президентът укори съседите, а премиерът обяви, че претенциите им са абсурдни.
 
В края на миналата седмица Борисов даде рамо на декларация на „Атака”, с която и парламентът да осъди исканията на Букурещ и дори призова ГЕРБ да я подкрепи.
 
В понеделник външният министър Николай Младенов призова за тиха дипломация, а на заседанието на ръководството на Народното събрание в сряда било поискано националистите да оттеглят документа.
 
„Имаме информация, че той е убеждавал премиера Борисов ГЕРБ да не приеме нашата декларация”, каза още Сидеров.