Телефонните измамници все по-оригинални - вече се представят за посланика ни в Испания

Две доверчиви старици от тошевски села бяха измамени за ден. Едната предала над 4 бона и половина, другата се раздели с 9 стотачки. В първия случай измамниците проявили въображение и творчество, залагайки на нови моменти в сценария.

Телефонните измамници все по-оригинални - вече се представят за посланика ни в Испания

В Полицията в Генерал Тошево вчера е получено съобщение от 73-годишна жена от село Преселенци, за това че неизвестен е позвънил на домашния й телефон и след като се е представил за посланика на Република България в Кралство Испания е съобщил, че дъщеря й е блъснала дете на пешеходна пътека в Испания, което в последствие е починало. По-късно по телефона се е обадила плачеща жена, която старицата оприличила на дъщеря си, която работи в Испания и й казала, че за освобождаването й е необходима сумата от 1000 лева. В последствие, според уговорката жертвата предала в центъра на селото сумата от 595 лв. на непознат за нея млад мъж. По-късно по телефона отново са й се обадили и са заявили, че са необходими още пари за освобождаването на дъщеря й. Уговорката е била на следващия ден да предаде останалата сума в центъра на град Добрич. Възрастната жена е предала 3950 лв. на друг непознат мъж. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

 

За още една телефонна измама в Тошевско през вчерашния ден съобщават от ОД на МВР - Добрич. Неизвестен позвънил на домашния телефон на 79-годишна жена от село Малина. Жената помислила измамника за своя син. Мъжът съобщил, че внукът й е починал и му трябват пари. По-късно възрастната жена е предала на непознат за нея млад мъж сумата от 900 лева. По случая е образувано досъдебно производство.