Станислав Колев излага политиците в карикатури

Той ще гостува със своя експозиция в Артсалона на Радио Варна в петък. На роден терен, изложбата ще бъде открита на 18-ти април – в Художествената галерия.

Станислав Колев излага политиците в карикатури

Историк по образование, фотограф и оператор по професия, Станислав Колев – Стас ще покаже за първи път пред варненска публика 35 карикатури, изобразяващи родната политика. Добричкият карикатурист гостува във Варна и за премиерата на авторската си книга „Политическа карикатура -10 години по-късно”, която ще бъде представена на откриването на изложбата.



През 2001 г. Станислав Колев – Стас представя първата си изложба „Политическа карикатура”, която обхваща периода след промените 1989 – 2001, през който активно публикува в добрички и столични вестници и участва в конкурси.


Първите си карикатури рисува през 1993 г., докато работи в добрички вестник, за който илюстрира политически статии и коментари. Убеден е, че в политическата карикатура няма място за пристрастия. Според него всяка карикатура е виждане на самия художник и ако се покрива с общественото мнение, значи всичко е наред. А също и че няма български политик през последните 20 години, който да не плаче за малко черен туш и остро перо. С други думи: Политиката в карикатури или карикатурна ли е българската политика?