Над 120 хил. лв. са необходими за "легнали полицаи" в Добрич

Общините нямат готовност да изпълнят изискванията на двете министерства, разпоредили допълнително обезопасяване на пешеходните пътеки

Над 120 хил. лв. са необходими за "легнали полицаи" в Добрич

За допълнителното обезопасяване на пешеходните пътеки само със знаци са необходими около 70 хил.лв., съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.

 

Припомняме, че инициативата е на министерствата на вътрешните работи и на регионалното развитие. По техни указания беше сформирана работна група от специалисти, които са обследвали всички пешеходни пътеки в Добрич, които са опасни и са изготвили пълен разчет за средствата, необходими за допълнително обезопасяване на критичните участъци.

 

Общо около 122 хил.лв. са необходими за вертикална и хоризонтална маркировка. Средствата за допълнителната сигнализация обаче  не са обезпечени, съобщи арх. Ганчев. „Сумата трябва да се търси от оскъдния бюджет, за да бъде изпълнено това начинание”, коментира той и допълни, че на областната комисия по безопасност на движението е изказал становище, че „инициативата е прекрасна, но трябва целево да бъдат осигурявани средства, тъй като общините не са предвидили в бюджетите си подобен ресурс.”