8 ноември – Ден на българската полиция

На 8 ноември – Архангеловден, българската полиция отбелязва своя професионален празник.

По този повод днес Областната дирекция на МВР в Добрич организира поднасяне на венци и цветя на паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР. Монументът се намира в добричкия храм „Свети Георги”. Паметта на загиналите служители на МВР бе почетена с минута мълчание от присъстващите на церемонията в двора на църквата.


Директорът на ОД на МВР – Добрич комисар Стефан Йончев прочете поздравителен адрес, изпратен до служителите на полицията за професионалния им празник от депутата от добрички избирателен район Румен Иванов.

От началото на годината добричката полиция е открила 5 лица от областта, обявени за безследно изчезнали, съобщи пред медиите комисар Стефан Йончев. В 3 случая издирваните не са поддържали контакт с роднините си и са намерени живи и здрави. Другите разрешени случаи от добричките криминалисти са убитият в края на 2008 година пазач на почивна станция на Главно управление Митници в Балчик и намерен труп на възрастен пастир, при когото няма улики за насилие.

Добричката полиция работи по издирването на 21 лица от областта, изчезнали от 1993 година до сега, съобщи още нейният директор. Очаква се ДНК експертизите на намерени кости да разрешат скоро още два случая на безследно изчезнали добруджанци. Над 100 кладенеца се проверени през тази година в търсене на изчезналите лица, допълни комисар Йончев.