Ремонтират ремонтирания център

Подмяната на клинкерните плочки по пешеходната зона на Добрич е за сметка на фирмата – изпълнител на проекта.

Ремонтират ремонтирания център

Ниските температури и снегът причинаха напукване и изронване на част от новопоставените по центъра  плочки. Клинкерните плочки са произведени в Португалия. Размерите им са 25х25 см. и дебелина 2 см.


 

Ремонтът няма да ощети общинския бюджет. Възстановяването на плочите ще се извърши от изпълнителя на проека за центъра, тъй като те са в гаранция, съобщи преди седмица зам. кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев.

 

p3230002_600

 

Днес активно се работи в района на площад Свобода.

 

Седмица преди празника на Добрич, на 18 септември миналата година, премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на Добрич Детелина Николова прерязаха лентата на новия център. С малко над 5 милиона лева бе реконструирана пешеходната зона на Добрич. Тя се сдоби с нова модерна визия, с нови зелени площи, нови детски площадки за игра, пейки, велоалея и ново улично осветление. Средствата по проект „Реконструкция на бул. 25-ти Септември - пешеходна зона" бяха осигурени от Оперативна програма „Регионално развитие". Центърът на града не бе ремонтиран от времето на неговото изграждане преди 35 години.

 

p3230003_600