Кметът на Добрич участва в среща на върха на градовете и регионите в Копенхаген

Детелина Николова участва днес и утре в Петата европейска среща на върха и регионите в Копенхаген, Дания. Форумът се организира от Комитета на регионите, общината в Копенхаген и столичния областен съвет на Дания.

Кметът на Добрич участва в среща на върха на градовете и регионите в Копенхаген
В него ще участват председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и председателят на Комитета на регионите Мерцедес Брессо. Дневният ред включва теми за влиянието на Европейския съюз в развитието на градовете, привличане на гражданите в регионални и местни политики, финансиране на зелена градска икономика, устойчиви градски природни пространства и градското развитие като екологично предизвикателство.
 
Предвидена е и изложба „Красиви, зелени, интелигентни и приобщаващи цветни градове", която ще покаже най-добрите практики за градско развитие. Целта на Петата среща на върха е да бъде уточнена общата позиция на Европейския съюз за предстоящата конференция на ООН за устойчиво развитие „Рио+20", която ще се проведе през юни.
 
В българската делегация са включени и кметовете на Търговище, Монтана и Гоце Делчев, както и двама общински съветници от София.