Предпразнични занимания с деца в галерията

И през пролетта в „Работилница за въображение” в Художествена галерия – Добрич активно продължават заниманията с деца от различни училища. Творческите проекти са съобразени с интересите и възрастта на учениците.

Предпразнични занимания с деца в галерията

Днес се провежда Ателие за ръчна хартия с възпитаници от осми клас на ОУ „Стефан Караджа”. Художникът Недко Недков ще запознае учениците с основните принципи при изработване на хартия. След презентацията  децата ще имат възможността да усетят магията сам да сътвориш лист хартия.


 

На 22-ри март, от 11.30 часа, в Работилницата, деца от трети клас на у-ще „Христо Смирненски” под ръководството на Недко Недков ще отливат ръчна хартия. Технологията позволява в процеса на леене, децата да вградят  изсушени листа и цветчета, а след  това от получените листи ще направят пролетни картички, за да поздравят своите близки.

 

В дните до края на март – на 26ти и на 29ти,  ученици от СОУ „Дора Габе” и ОУ „Димитър Талев” ще се запознаят с историята на хартията, значението на рециклиране на отпадъчна хартия и ще имат възможност да работят в Работилницата на галерията.
 
Екипът на галерията благодари на своите малки приятели и техните ръководители за активността и желанието за съвместна работа и отправя покана към всички малчугани, родители и педагози да споделят наближаващите светли християнски празници като уловят празничните детски вълнения  и емоции. В подходяща за творчество атмосфера сред вдъхновяващите платна на вече утвърдени майстори, децата с радост и лекота ще  пресъздават своето настроение  в цветове. 
          
През април при малчугани от детските градини ще могат да изработват пъстри пролетни картички, цветя и цветни паравани както и традиционните големи Великденски  яйца.