Неправоспособен уби пешеходец и избяга

Вчера, около 20.00 часа, в Районното управление на полицията в Шабла е получено съобщение за намерен труп на пътното платно по ул.”Висла” в града.

Неправоспособен уби пешеходец и избяга

Незабавно е изпратена дежурната следствено-оперативна група, която при огледа на местопроизшествието в близост до трупа  е установила части от лек автомобил.


 

Трупът е изпратен за аутопсия в Съдебна медицина в Добрич. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установена самоличността на починалото лице- Ж.М., на 56 години, от Шабла. Установено е, че лицето е жертва на пътно-транспортно произшествие, при което водача е напуснал местопроизшествието.

 

В последствие са установени и задържани лицата И.Т., на 31 години, А.Т., на 26 години и Т.Т., на 20 години, всички от Шабла. При проведените процесуално-следствени действия  е установено, че водача на лекия автомобил „Пежо 309”, с който е бил блъснат загиналия е управляван от неправоспособния водач А.Т, а останалите лица са пътували в автомобила. На лицата са взети кръвни проби. Работата по изясняване на случая продължава.