Нови успехи ще преследва школата на Добруджа

В събота и неделя Добрич ще бъде домакин на финалната осмица в турнира за Купата на България по хандбал за юноши до 17 години.

Нови успехи ще преследва школата на Добруджа

Поне финал е целта пред Добруджа, заяви президентът на клуба Георги Андреев.

 

Припомняме, че юношите старша възраст на Добруджа станаха трети за купата, а преди седмица 15-годишните спечелиха по категоричен начин трофея. 

 

В събота, 17 март, в зала "Русалка" ще се играят мачовете от предварителната група. Ето каква е програмата за първия ден за младите хандбални надежди на Добрич, водени от треньора Светослав Божков:

 

10.30 часа: Добруджа - Панагюрище

14.15 часа: Добруджа - Локомотив (Варна)

17.15 часа: Добруджа - Цар Самуил (Петрич)

 

Първите два отбора от групата се класират за полуфиналите. Те ще се играят на следващия ден, неделя, 18 март, от 9 и 10 часа.

 

Финалът за Купата на България по хандбал за юноши до 17 години ще започне в 14 часа. Домакините от Добрич и варненския Черно море са отново основните фаворити за достигане до решителната среща за трофея.

 

Мъжката формация на ХК Добруджа пък няма мач тази седмица. Следващият двубой на жълто-зелените от Националната хандбална лига ще бъде на 25 март, неделя. Тогава добричлии ще приемат Спартак (Варна) във възлов мач за оформяне на класирането на върха преди плейофите.

 

Добрич Онлайн научи още, че ХК Добруджа е подал кандидатура за домакинство на финалната четворка за Купата на България при мъжете. Изборът ще бъде между Добрич, Шумен и София с малката зала в "Арена Армеец". Полуфиналите и финалът ще се играят на 21 и 22 април.