Общината депозира проекта „Пъстрото лице на Добруджа” в подкрепа на туризма

Община Добрич е водещ партньор в новото проектно предложение „Пъстрото лице на Добруджа” по Оперативна програма „Регионално развитие” заедно с общините Добричка, Балчик и Каварна.

Общината депозира проекта „Пъстрото лице на Добруджа” в подкрепа на туризма

Проектът е депозиран в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Неговата стойност е 500 000 лева и предвижда активен маркетинг на туризма в региона. Дейностите, които ще се реализират са предварително обсъдени на кръгли маси във всяка община - партньор със заинтересованите страни от туристическия бранш – хотелиери, ресторантьори, туроператори, служители в музеи и други културни институти. Вследствие на тези срещи се разработи концепция за развитието на туризма в регион Добруджа.


 

Тази концепция ще бъде в основата при  разработването на нови туристически пакети и разнообразяване на съществуващите с цел да се удължи туристическия сезон и да се предложат нови качествени атракции на туристите. По проекта е предвидено още имиджово и продуктово представяне на новото портфолио от туристически пакети чрез създаване и разпространение на над 13 вида интегрирани и иновативни информационни, промоционални и рекламни материали и издадени над 70 000 броя от тях.

 

Пакетът от маркетингови рекламни продукти ще съдържа мултимедийни, печатни, интернет и други подходящи за комуникация, представяне и позициониране на дестинацията продукти и способи: пътеводител „Туристически алманах на дестинацията”; CD с интерактивна презентация плюс GPS карта на туристическия район, озвучено на три езика; имиджов рекламен видео клип на дестинация „Пъстрото лице на Добруджа”; продуктови видео филми за туристическите маршрути, пакети и предимства на района; дипляна–тип информационен гид; карти на туристическия регион и туристическите пакети; рекламни билбордове; указателни и информационни табели на маршрутите; винили за летища и метра. Основна дейност по новия проект е и участия в туристически изложения и борси в Лондон, Букурещ, Берлин и София.

 

Информационната кампания за популяризиране на туристическия продукт „Пъстрото лице на Добруджа” ще включва и масирана интернет реклама чрез youtube, facebook, google, туристически сайтове и др. Филмите, рекламните клипове, електронния вариант на пътеводителя, фотоколажите на дестинацията ще бъдат позиционирани и в интернет пространството. С идентифицирането на регионалния туристическия продукт „Пъстрото лице на Добруджа” и прилагането на активен маркетинг се цели популяризиране на природното, културно и историческо наследство на общините Добрич, Добричка, Балчик и  Каварна по нов съвременен начин. Ефектът от тези дейности ще доведе до намаляване на териториалната концентрация и сезонната ограниченост на туризма.