Търговците обвиниха производителите за скъпите яйца

Търговците засвидетелстваха пред земеделския министър и журналисти благоразположението си към потребителите и заявиха, че ще направят всичко възможно, на великденските празници, българските трапези да не са лишени от традиционните яйца. Те се оплакаха от производителите на яйца и заподозряха, че проблема с поскъпването на яйцата е именно при производителите.

Търговците обвиниха производителите за скъпите яйца

Производителите на яйца предлагат 30-40 % разлика в цените, което говори, че са неефективни, а освен това срещаме големи затруднения с осигуряването на нужните ни количества яйца, посочиха от „Кауфланд".

 

Земеделският министър Мирослав Найденов каза, че вчера е провел среща с производителите на яйца и те го уверявали, че продават на себестойност. „Със сигурност, не продават на загуба и не продават на себестойност.", коментира Найденов.

 

Той заподозря производителите, че използват ситуацията с наближаващите великденски празници за по-бързо печелене, чрез по-високи цени. Найденов прогнозира, че с приближаването на Великден все пак цените ще паднат. Търговците предупредиха, че не са толкова слаби и не им е било трудно да организират внос на яйца.