Добрич ще засияе с коледна украса до 1 декември

Светещи елементи, над 40 хиляди разноцветни лампички, разпръскващи цветове, пламтящи светещи изображения са само част от празничната украса на Добрич, която ще засияе до 1 декември. Тази година коледната премяна на града няма да бъде обогатена, а ще се използват старите елементи.

Ще бъдат монтирани светлинни завеси на площадите “Демокрация” и “Свобода”, ще се продължи с коледната украса на дърветата пред бившия магазин “Валентина”, административната сграда на Общината, градския парк. Ще бъдат осветени с коледни цветове част от тролейбусните стълбове на булевардите “Добруджа”, “3–ти март”, “25 септември” и “Русия”, както и кръстовището пред магазин “Кауфланд”.

Коледната елха на Добрич днес бе монтирана на площад Демокрация

На площад “Демокрация” ще грейне единадесетметрова коледна елха, украсена със светещи и изящни гирлянди. На коледното дърво ще светнат над 6000 лампички, камбанки, гирлянди и коледни цветове. На върха ще бъде поставена светеща звезда.

 

Средствата за феерията от коледни украшения се осигуряват от общинския бюджет. Празничното осветяване на Добрич ще приключи до 1 декември, когато ангажираната фирма от Варна “Габровски” трябва да монтира последните светещи елементи.