Добрички студент замесен в побой, завършил с убийство

19-годишен студент почина при пиянска свада и побой в общежитие на „Студентски град”. Инцидентът се разиграл към 2.40 часа в стая в общежитието, в която живеят трима студенти – двама братя-близнаци от Перник и техният съквартирант от Добрич, съобщи МВР.

Добрички студент замесен в побой, завършил с убийство

Участниците в инцидента са установени. Криминалисти от столичната дирекция и Седмо районно управление работят за изясняването на случая.



Към момента е изяснено, че снощи двамата близнаци и техният приятел В.Б. се черпели с алкохол. Посред нощ един от близнаците се върнал и започнал да тормози съквартиранта им И.Р. След свада помежду им, М.Р. се обадил на брат си за подкрепление. Междувременно И.Р. се заключил в стаята, но когато братята и приятелят им дошли, се принудил да отвори вратата. Тримата влезли вътре и започнал бой. В мелето единият от братята се свлякъл безпомощен на земята.


Сигналът за сбиването между студентите и факта, че един от тях е пострадал, бил получен на тел. 112 около 3 часа тази нощ от пазача на общежитието. След минути на мястото на инцидента пристигнали екипи на Седмо районно управление и спешна медицинска помощ.  Установена е смъртта на един от близнаците – М.Д. /19 г./.
Дежурна оперативна група от столичната дирекция извършва оглед на местопроизшествието. Установено е, че починалият е с прободна рана в гърба.


Останалите участници в сбиването – братът-близнак със същите инициали, негов приятел В.Б. и опонентът им И.Р., и тримата 19-годишни, са установени и отведени в полицията. В момента с тях се извършват процесуално-следствени действия.


По случая се води досъдебно производство.