Майката на Валерия: Крайно време е някой да понесе отговорност!

Близките на загиналите във влака - убиец споделят: Стигнахме до върховен съд, абсурдното следствие на експерименти, продължаваме да чакаме някакво възмездие и някаква справедливост. Не можем да предскажем кога ще свърши съдебният процес…

Майката на Валерия: Крайно време е някой да понесе отговорност!

Реално това не беше никакъв експеримент, защото първо беше през деня и второ нямаше никаква инсценировка на пожар, дори и с димка, казва майката на Валерия Желева - Софка. Публична тайна е вината на големите началници по БДЖ за състоянието на влаковете изобщо. А също така искам да ви уверя и че шафнерът  има вина – първо е бил пийнал, второ реакциите му са обратни на това, което е трябвало да направи: първо се евакуира, после се гаси.


 

А той е тръгнал да търси някакъв несъществуващ и неизправен пожарогасител, даже в съседен вагон. Никакъв опит да се угаси пламъка първоначално с одеало или чаршаф. Отделно, той е имал азбестово одеало в купето си. Имало е  достатъчно време, за да се предотврати трагедията, но в крайна сметка това не се е получило, поради неадекватните реакции.

 

За мен лично справедливост няма. Детето ми няма да се върне никога! Това е един млад живот, 20-годишен… Но смятам, че всеки трябва да носи отговорност за действията си. Крайно време е някой за нещо да понесе отговорност! 

 

img_1816_600