Юношите на ВК "Добруджа 07" спечелиха турнира в Добрич

На финала волейболистите от Добрич победиха варненския Черно море. Отборът, воден Генчо Цветков, се класира за зоналните турнири.

Юношите на ВК "Добруджа 07" спечелиха турнира в Добрич

Юношите младша възраст на ВК "Добруджа 07" спечелиха финалния турнир за североизточна България, в който взеха участие 6 отбора - победители в предварителните групи на зона "Добруджа". След много оспорвани двубои в залите "УСШ" и "Добротица" в Добрич в събота и неделя, до финалния мач достигнаха младите волейболисти на "Добруджа 07" и "Черно море БАСК". Възпитаниците на треньора Генчо Цветков показаха по-добри волейболни умения от своите съперници от град Варна и заслужено се поздравиха с победата с 3:1 гейма. Така "Добруджа 07" директно се класира за зоналните турнири - последна квалификационна фаза преди финалите на Държавния шампионат по волейбол, докато техните съперници ще трябва да минат през баражи.

 

Припомняме, че утре (вторник) от 18 часа в зала "Добротица" в Добрич в мач от 1/8-финалите на турнира за Купата на България по волейбол при мъжете ще се срещнат водачите във временното класиране на двете групи от Националната Волейболна Лига - "Добруджа 07" във Висша лига и "Пирин Балканстрой" от град Разлог в Суперлигата. Клубното ръководство на "Добруджа 07" положи доста усилия и мачът бе преместен за 18 часа, за да могат в работния ден любителите на спорта от Добрич и региона да присъстват в зала "Добротица" и да подкрепят добричките волейболисти. Входът е свободен.