Адам Сандлър с 11 номинации за „Златни малинки”

Американският комик Адам Сандлър е номиниран с 11 номинации за „Златните малинки", така наречените - анти Оскарите. Номинациите си той ги получава като сценарист, продуцент и актьор в три от най-слабите филми за 2011 г.

Адам Сандлър с 11 номинации за „Златни малинки”

Американският комик Адам Сандлър е номиниран с рекордните 11 номинации за „Златните малинки", така наречените - анти Оскарите, съобщават агенциите. Предишният рекордьор по номинации за „малинките" бе Еди Мърфи, но неговите бяха два пъти-по-малко.

"Златните малинки" са учредени през 1980 г. и се връчват всяка година за най-слаби постижения в киното в категориите най-лош американски филм, актьор, актриса, сценарий и музикално оформление.

Сандлър е номиниран за като сценарист, продуцент и актьор в три от най-слабите филми за 2011 г.

"Джак и Джил", в който той играе главната мъжка и женска роля; "Бъки Ларсън: роден да бъде звезда"; и "Жена назаем". „Джак и Джил" пък е фаворит за на-слаб филм.


 

Никол Кидман също е номинирана за анти Оскарите за поддържащата й роля в "Жена назаем", а Никълъс Кейдж е номиниран за най-слаб актьор в три филма.

Най-много награди "Златни малинки" в историята на киното има актьорът Силвестър Сталоун. Той е получавал антиотличията 10 пъти, а номинациите му са 30.

Носителите на антинаградите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста боя от спрей. Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7 процента.

За първи път тази година церемонията по връчването на "Златните малинки" ще е на 1 април - деня на хумора и лъжата. Досега те се раздаваха преди връчването на "Оскарите".