Добруджа спечели третото място за Купата на България

В малкия финал добричлии победиха Локомотив (Горна Оряховица).

Добруджа спечели третото място за Купата на България

Юношите старша възраст на ХК "Добруджа" спечелиха третото място в турнира за Купата на България.

 

След 3 победи в събота и първо място в предварителната група, днес младите хандбалисти от Добрич трябваше да се изправят на 1/2-финал срещу водещата школа в страната - Черно море (Варна). След загуба в този мач, за добруджанци остана да се преборят за бронза с Локомотив (Горна Оряховица). В малкия финал възпитаниците на Светослав Божков се наложиха с 21:18.

 

Това е поредното призово класиране на юношеските формации на ХК "Добруджа" в последните 2 години, както и поредното доказателство за труда, които полагат двамата младите наставници в школата - Светослав Божков и Христо Йорданов, и президента на клуба Георги Андреев.

 

Трима хандбалисти на Добруджа - Джошкун Якубов, Иван Колев и Николай Запрянов, остават в Благоевград, където бяха финалите за купата, тъй като там ще се проведе лагер на националния отбор на България за юноши старша възраст. Повиквателна получи и Милен Господинов, но той пропуска лагера поради заболяване. Националният ни отбор по хандбал за юноши старша възраст се подготвя за квалификация за Европейско първенство.