Петър Димитров: Няма нормален диалог за шистовия газ

Само се казва, че технологията е безопасна, без обаче да ни го докажат, заяви депутатът от добрички избирателен район.

Петър Димитров: Няма нормален диалог за шистовия газ

Няма нормален диалог, затова тревогите са основателни, коментира темата за шистовия газ народният представител от БСП Петър Димитров.


 

Минаха чужди енергийни емисари и се заговори за създаването на парламентарна комисия по въпроса, обясни той. Бившият икономически и енергиен министът е поставял въпроса пред сегашния какво се случва с тази вода с химикали, която остава под земята и с тази, която се изважда от там. Шеврон са споснори на приема за 3 март в българското посолство в САЩ, но не идват да отговорят на тези въпроси, допълни депутатът.

 

Ако се докаже, че проучванията и добивът на шистов газ са безопасни, аз не бих бил против тях, но засега доказателства не ни се представят, а само ни обясняват, че филмът "Газленд" е манипулация, каза още Димитров.

 

Хвърлената в Добрич бомба през тази седмица депутатът коментира с шегата, че е хубаво, че Цветанов е счупил гръбнака на организираната престъпност, но октоподът няма гръбнак.

 

Предупреждавахме нацията, че това управление е некадърно, до следващите избори остава само година и 4 месеца, а икономическите показатели на България са под предкризисния си връх преди управлението на ГЕРБ, БВП е с 4,4% по-малък от тогава, заяви на пресконференция в Добрич депутатът Петър Димитров.