Промяна в началния час на Добруджа - Родопа

Добрич поиска домакинството на финалния турнир с участието на 8 отбора за Купата на България.

Промяна в началния час на Добруджа - Родопа

С час по-рано ще започне утрешният двубой от Висшата волейболна лига при мъжете между Добрджа и Родопа, по молба на гостите от Смолян. Срещата в зала "Добротица" в Добрич ще бъде в събота от 15 часа.


 

Окончателно стана ясно, че очакваният с огромен интерес от феновете на спорта в Добрич 1/8-финал за Купата на България по волейбол при мъжете между Добруджа и Пирин Балканстрой (Разлог) ще се играе на 28 февруари, вторник, от 16.00 часа. Лидерът в Суперлигата е отказал предложението на добричлии двубоят да започне по-късно, за да могат още повече зрители да изпълнят зала "Добротица" в делничния ден.

 

Очаквам чиста победа срещу Родопа утре и истински празник за волейбола в Добрич във вторник, заяви за Добрич Онлайн Митко Димитров - член на УС на ВК "Добруджа 07". Ще бъде трудно срещу класен отбор като Пирин, но имаме нашите шансове за успех, смята той.

 

ВК "Добруджа 07" е подал кандидатура за домакинство на финалния турнир за Купата на България по волейбол при мъжете. През тази година в един град ще се играят 1/4-финалите, 1/2-финалите и финалът. До тук конкурент на Добрич е Габрово, очаква се домакинството да пожелаят Благоевград, независимо, че няма отбор, както и Бургас, но само при класиране на Нефтохимик за 1/4-финалите.

 

Имаме много голям шанс да спечелим домакинството, дори и да не достигнем до следващия кръг, смята Митко Димитров. Причината е, че ще се търси разширяване на географията на волейбола, а освен това Добрич може да предложи много добра спортна база - залите "Добротица" и "Изида", и отлични условия за настаняване на отборите.