Левски в изкуството

Това е темата на образователна презентация, предназначена за подрастващите, която предлагат в художествената галерия в навечерието на 139- годишнината от смъртта на Апостола

Левски в изкуството

„Васил Левски в изобразителното изкуство” е темата на мултимедийната презентация, която е подготвена в Художествена галерия – Добрич. Тя е по образователната програма на галерията и запознава с образа на Апостола, претворен в картини на художници от различни поколения.

 

От Георги Данчов – Зографина – художник и съратник на Левски до Борис Ангелушев, от Васил Стоилов и Никола Кожухаров – до Калина Тасева и Цвятко Дочев. Художниците рисуват както портрети на Левски, така и композиции, свързани с революционната му дейност.


В Работилницата за въображение, пространството, предназначено за деца ученици, те  могат да се докоснат до творчеството на най-известните български автори, посветили творби на Апостола на свободата.


Предварителни заявки на тел. 058 602091; 058 602215 или на електронна поща gallerydobrich@hotmail.com; както и на детския сайт на галерията http://www.kids.dobrichgallery.org.