Цачева наказа Мая Манолова заради обиди към ГЕРБ

Шефката на парламента Цецка Цачева наказа депутатката от БСП Мая Манолова заради обидни реплики към мнозинството от ГЕРБ. Поредният скандал социалистката разигра пред очите на зам.-председателя на Еврокомисията Марош Шефчович, който е на посещение у нас и присъства в пленарната зала.

Цачева наказа Мая Манолова заради обиди към ГЕРБ
Всичко стана по време на дискусията около промените в Закона за администрацията, внесени от Четин Казак от ДПС. Законопроектът предвижда правителството да не заседава в дните и часовете, когато са редовните пленарни заседания. ДПС и Коалиция за България обвиниха кабинета в пренебрежително отношение към законодателната власт, а ръководството на НС - в прикриване на министрите от парламентарен контрол.
 
"Няма как народните представители от това мнозинство да подкрепят този законопроект, защото те са назначени от министрите. Затова те нямат самостоятелна воля и собствено мнение. Тяхното мнение е докато им звънне телефонът, след това го променят. То цялото управление на ГЕРБ е един форс-мажор - некадърен сценарий, бездарни изпълнители – това е", заяви от трибуната Манолова, която определи законопроекта на колегата си като абсолютно резонен.
 
В отговор Цачева заяви: "Г-жо Манолова, налагам Ви дисциплинарно наказание – забележка, за начина, по който разговаряте с мнозинството в пленарна зала".