Безплатно компютърно ограмотяване в библиотеката

По Програма "Глоб@лни библиотеки - България" Регионална библиотека „Дора Габе" и през тази година продължава да организира и провежда практически курсове за начална компютърна грамотност за своите потребители.

Безплатно компютърно ограмотяване в библиотеката

Програма  "Глоб@лни библиотеки - България" www.glbulgaria.bg цели да насърчи модернизирането на библиотеките в цялата страна, за да подпомогне приобщаването на българските граждани към глобалното информационно общество. Така библиотеките-партньори имат възможност да разширят обхвата на предлаганите услуги, да станат по-привлекателни за хората и да играят по-значима роля в развитието на местните общности.



Безплатните практически курсове се провеждат в Обучителния център на библиотеката, оборудван по Програма "Глоб@лни библиотеки - България"с цел ползване на услугите на Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване и протичат в рамките на три делнични дни от 10.00 - 12.30 ч.
Библиотечни специалисти от Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване на библиотеката обучават участниците как да използват интернет пространството.

 

Курсът започва с общо запознаване с програмата Word за създаване на документи. През втория ден участниците се учат как да използват полезни сайтове и да проверяват по електронен път сметките си за вода, ток и др. Последният етап от курса е за придобиване на знания за създаване и ползване на електронна поща и скайп.


За да получат обратна връзка, организаторите предоставят анкета, която попълват всички участници в програмата. Придобиването на нови знания и умения, възможността да общуват свободно в новото време на технологии и информация, по-голямата осведоменост и ангажираност, социалните контакти, които създават са компонентите, които правят този обучителен курс желан за хората най-вече от третата възраст.


Справки и записвания: в Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване на библиотеката,
на телефон 602 574 или на e-mail: infocenter@libdobrich.bg