Да помогнем на бедстващите, призовава областният, който направи парично дарение

Почти всички служители от Областна администрация Добрич, са откликнали на обявената от БНТ дарителска кампания "България е с вас" в подкрепа на пострадалите от наводненията в с. Бисер, стана ясно днес сутринта.

Да помогнем на бедстващите, призовава областният, който направи парично дарение

Дарителски SMS-и са изпратени на обявения от БНТ кратък номер 17 777 с текст  DMS BEDSTVIE  (за абонати на трите мобилни оператора на територията на страната).  Цената на дарителски SMS е 1,20 лв. с ДДС.

Областният управител Желязко Желязков обяви парично дарение и се обърна с призив към добруджанци да помогнат с каквото могат на хората в беда. Служителите от Областна администрация също заявиха готовността си за финансово участие.

ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ ДОБРИЧ, желаещите да направят дарения – дрехи и одеала, Областна администрация съгласува с Регионалната дирекция за социално подпомагане, помощите да се предоставят в териториалните подразделения на Агенцията за социално подпомагане в областта.

Можете да направите дарение и по банков път на следната банкова сметка. Уникредит Булбанк IBAN BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07 BIC UNCRBGSF

 

Средствата ще се изразходват за: спешна помощ в рамките на първите дни след наводнението - храна, вода, одеала, отопление, транспорт, медикаменти и друго необходимо; за закупуване на помпи и друга необходима техника за отводняване и за възстановяване на живота в засегнатите населени места.