Бум на руски туристи заради облекчения визов режим

В България се чака бум на руски туристи заради облекчения визов режим, който страната ни дава за гражданите на Русия. Това прогнозира вицепремиерът Симеон Дянков, който е на визита в Москва.

Бум на руски туристи заради облекчения визов режим
Облекченият визов режим за руски граждани ще увеличи туристическия поток към България.

Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, който се срещна с руския министър на транспорта Игор Левитин по време на първия ден от посещението на нашата делегация в Москва.

Дянков информира руската страна за успеха на България да издейства голямо улеснение за руските граждани, които ако разполагат с шенгенска виза, да могат да пътуват до България без допълнителна.

Сред темите на разговор между ресорните министри на България и Русия Ивайло Московски и Игор Левитин бе дългогодишният проблем с недостига на универсални разрешителни за превоз на товари до Русия.

Министър Московски запозна руския си колега с новата система за разпределение на разрешителните за превоз на товари, която ограничава възможността за реекспорт.

Двамата министри обсъдиха и възможността за увеличение на годишната квота от универсални разрешителни за превоз на товари за 2012 г.