Потвърдиха ареста на добричлия за трафик и изнасилване

Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 45-годишния Ангел Андр. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за сводничество и изнасилване на 19-годишно момиче.

Потвърдиха ареста на добричлия за трафик и изнасилване

Досъдебното производство срещу него е образувано в началото на 2007 г. с постановление на Районна прокуратура – Добрич. Дни след това той напуснал страната и наказателното производство било спряно. Срещу лицето била издадена Европейска заповед през 2010 г.


 

Той бил обявен за междудържавно издирване и на 30-ти юли 2011 г. е арестуван в Дрезден. Обвинението за двете престъпления му е предявено на в края на миналия месец, а Районен съд – Добрич, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража.

 

Германските власти са представили по делото документи, че той е бил задържан за извършени в Германия престъпления и осъден условно.

 

Ангел обжалва пред въззивния съд задържането под стража. Адвокатът му моли да бъде изменена в домашен арест или парична гаранция. В последната си дума той заяви, че е невинен.

 

Представителят на Окръжна прокуратура се противопостави на искането с аргумента, че Ангел е привлечен като обвиняем за две тежки умишлени престъпления, извършени при условията на опасен рецидив - 8 пъти осъждан ефективно.

 

Прокурорът обясни, че по делото се работи едва от миналия месец, защото след образуването му през 2007 г. Ангел умишлено е напуснал страната, за да избегне наказателно преследване. Срещу него има друго висящо дело и са събрани лоши характеристични данни.