Кръгла маса за туризма се проведе в Балчик

Представители на различни институции и туроператори участваха в кръгла маса, свързана с кандидатстването на Община Балчик по проект „Пъстрото лице на Добруджа”.

Кръгла маса за туризма се проведе в Балчик

Инициативата е част от схема на ОП „Регионално развитие” - „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" и се реализира съвместно с общините Добрич, Каварна и Добричка. Максималната сума за финансиране е 500 хиляди лева.


 

В присъствието на Надежда Петкова – заместник-кмет на Община Добрич и Красен Русев - директор на Европейския институт за културен туризъм, бяха дискутирани различни предложения, които могат да спомогнат за реализирането на проекта.

 

Споделена бе идеята за създаване на информационни табели, които да показват на туристите важните обекти, както и местоположението на хотелите, които могат да бъдат посетени в съответния град, създаването на софтуер, генериращ маршрути по зададени данни като бюджет и предпочитания, да бъде организирана работна група, която да събира идеи за подходящи туристически обекти и други.