23-годишен от село Люляково остава в ареста за грабеж на възрастна жена

Добричкият окръжен съд потвърди наложената на Юлиян С. Ал. от с. Люляково, община Ген. Тошево мярка за неотклонение задържане под стража. 23-годишният е привлечен да отговаря в досъдебно производство за грабеж на 81-годишна жена от същото село. На 28.09.2010 г. в с. Люляково, след предварителен сговор с друго лице, двамата са отнели 2 броя златни обеци на стойност 104 лв. от възрастната жена като употребили сила и заплашване. Те влезли в дома й с маски на главите вечерта, нанесли й побой и изтръгнали от ушите й накитите.

23-годишен от село Люляково остава в ареста за грабеж на възрастна жена

На 04.10.2010 г. Районен съд Ген. Тошево е наложил на двамата обвиняеми мерки за неотклонение задържане под стража. Юлиян Ал. обжалва пред въззивния съд този акт като неоснователен. Адвокатът му пледира днес, че той е в изпитателен срок по друга присъда, но срещу него няма висящи производства. Юлиян Ал. е признал вината си, съжалява за стореното и няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.


Добричкият окръжен съд прецени, че той е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление – грабеж. От събраните в досъдебното производство материали може да се направи обосновано предположение, че той е автор на деянието. Това е второ негово престъпление против правото на собственост, след като през 2008 г. е осъден за кражба с влязла в сила присъда. Налице е повторност на деянието, която обоснова реалната опасност Юлиян Ал. да се укрие или да извърши друго престъпление. С тези аргументи въззивният съд потвърди наложената му най-строга мярка за процесуална принуда.

Юлиян Ал. е неграмотен, безработен, осъждан е.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.