Добричкият окръжен съд потвърди задържането под стража на 25-годишен от Ловчанци

25-годишният Милко Кр. Ал. от село Ловчанци, община Добричка, остава в Следствения арест, след като Добричкият окръжен съд потвърди днес взетата спрямо него от Районен съд – Добрич, мярка за неотклонение.

Добричкият окръжен съд потвърди задържането под стража на 25-годишен от Ловчанци

Срещу Милко Ал. се води досъдебно производство за това, че на 30.09.2010 г. в с. Ловчанци, в съучастие с друго лице са отнели 1 брой електрожен, 2 броя оси от тракторно ремарке и винкели от 59-годишен жител на същото село.

Милко Ал. е без образование, безработен е, не е женен.

Той обжалва определението, с което Районен съд – Добрич, му налага на 04.10.2010 г. най-тежката мярка за процесуална принуда.

Добричкият окръжен съд прецени, че Милко Ал. е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление и може да се направи обосновано предположение, че той е негов автор. Той е осъждан многократно за престъпления против собствеността, включително с ефективно излежаване на наказанието. Последната му присъда е от януари тази година. Това обаче не е оказало превантивна роля. Въззивният съд прие, че правилно Районен съд – Добрич е преценил наличието на опасност Милко Ал. да се укрие или да извърши друго престъпление и потвърди мярката за неотклонение.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.