Нови студенти от шест държави ще учат в Добрич

Студенти от Финландия, Литва, Германия, Турция, Сирия и Португалия пристигнаха в Добрич за да започнат обучението си от втория семестър на академичната година във Висше училище Международен колеж (ВУМК).

Нови студенти от шест държави ще учат в Добрич

Те ще следват в англоезичните специалности на ВУМК  и Cardiff Metropolitan University в областите на икономика, маркетинг, информационни технологии и туризъм.

 

„От два дни съм тук и се чувствам като във Финландия, при нас в момента е минус 30 градуса, а тук е минус 20. Честно казано очаквах да е по-топло, но разбрах, че в България толкова студено не е било отдавна. Колегите, с които успях да се запозная, са много приятни, тук срещнах студенти дори от Йордания и Сирия, а българите наистина са гостоприемни.” – споделя Евелина Куйвайерви от Тампере, Финландия.

 

В последните години ВУМК организира и февруарски прием, който приключва утре, а от следвщата седмица стартира и новата пролетна кандидатстудентска кампания. Освен чуждестранни студенти по време на февруарския прием във висшето училище постъпиха и български. От ВУМК споделят още, че тази година отчитат ръст на български студенти, които се прехвърлят от чужди университети обратно в България, като най-често те идват от Холандия, Великобритания и Дания.


От ВУМК уточняват, че част от новодошлите студенти са тук за един или два семестъра на обмен, а други започват редовно обучение от новия семестър.