ВиК раздаде 1500 литра минерална вода на жителите от с. Професор Златарски

Пети ден жителите на тервелското село са без вода, заради авария на тръбопровод. На два пъти местни хора обхождат нивите по трасето на тръбите с роторна шейна, предоставена от горското стопанство, но не могат да открият теч, заради снежната покривка.

ВиК раздаде 1500 литра минерална вода на жителите от с. Професор Златарски

150 туби от по 10 литра минерална вода достави днес ВиК – Добрич на жителите на безводното село. Обитаемите къщи тук са около 15, с не повече от 50 човека, съобщи директорът на водното дружество Дамян Калчев.

 

Вследствие на влошените метеорологични условия не може да бъде възстановено водоподаването в селото по простата причина, че не може да се открие мястото на аварията. Пукната е тръба по трасето от близката помпена станция към селото. Обхождането на нивите и поясите досега не е дало резултат. Поради ниските температури не можем  да  осигурим  и водоноска  за  селото, коментира още Калчев. Затова днес всеки жител беше снабден с по няколко литра бутилирана.

 

Проблем с водоподаването има от 2 – 3 дни и в селата, които се захранват от помпена станция „Долина” – Миладиновци, Ловчанци, Козлодуйци и Смолница. Едната от основните машини там е излязла от строя, но няма как да бъде ремонтирана, заради суровото време. Днес там ще бъде инсталирана по-малка помпа, съобщи още Дамян Калчев. Селата по трасето не са оставали без вода, поясни той, но количествата, които подават от помпената станция са намалени.