Guns N’Roses в България!

Българските фенове на Guns N’Roses от години чакат пристигането на бандата у нас и ето че най-накрая търпението им ще бъде възнаградено – групата ще е един от хедлайнерите на двудневния Sofia Rocks 2012!

Guns N’Roses в България!
Guns N’Roses ще свирят във втория ден на тазгодишния Sofia Rocks, съобщиха организаторите от Balkan Entertainment. Двудневният фестивал ще се проведе за поредна година – този път на 7 и 8 юли на стадион „Българска армия“.

„От няколко години се опитваме да доведем тази наистина любима на феновете, култова група в България. Изключително съм щастлив, че точно тази година можем да обявим Guns N' Roses за хедлайнер на третото издание на фестивала Sofia Rocks.“, заяви Дейвид Либерберг, мениджър „Артисти и репертоар" в Balkan entertainment.

„Убеден съм, че всички рок фенове също с нетърпение са чакали да видят Аксел Роуз на българска сцена. Мога да ви кажа, че за самия него това е много вълнуващо събитие и имам уверението на неговия мениджмънт, че той е впечатлен от възможността да се срещне с българската рок публика, за която вече е чувал легенди", споделя още той.

Афишът на събитието ще включва и други големи имена от роксцената, които все още не са стъпвали в България, твърдят организаторите. Детайли за програмата на фестивала и продажбата и цените на билетите ще бъдат обявени скоро!

Guns N’Roses се формират през 1985 в Лос Анджелис, като до момента единственият оригинален член на бандата е вокалистът Аксел Роуз.

Сред основателите на групата са легендарни музиканти като китаристът Слаш и барабанистът Стивън Адлър.

Guns са продали над 100 милиона албума в световен мащаб, като 28 от тях са от първата им тава – Appetite for Destruction (1987), в която се съдържа и една от емблематичните песни за хардрока – Sweet Child of Mine. Бандата е определяна като един от ключовите фактори за възраждането на популярността на рока в момент, когато вкусовете са доминирани от денса и поп.

Последният албум на групата, „Chinese Democracy“, излезе през 2008 г. след неколкократно отлагане на датата. Въпреки че направи страхотен дебют – директно на трето място в класацията Billboard 200, албумът се представи много под очакванията на индустрията.