Guns N’Roses в България!

Guns N’Roses в България!
Българските фенове на Guns N’Roses от години чакат пристигането на бандата у нас и ето че най-накрая търпението им ще бъде възнаградено – групата ще е един от хедлайнерите на двудневния Sofia Rocks 2012!

Guns N’Roses ще свирят във втория ден на тазгодишния Sofia Rocks, съобщиха организаторите от Balkan Entertainment. Двудневният фестивал ще се проведе за поредна година – този път на 7 и 8 юли на стадион „Българска армия“.

„От няколко години се опитваме да доведем тази наистина любима на феновете, култова група в България. Изключително съм щастлив, че точно тази година можем да обявим Guns N' Roses за хедлайнер на третото издание на фестивала Sofia Rocks.“, заяви Дейвид Либерберг, мениджър „Артисти и репертоар" в Balkan entertainment.

„Убеден съм, че всички рок фенове също с нетърпение са чакали да видят Аксел Роуз на българска сцена. Мога да ви кажа, че за самия него това е много вълнуващо събитие и имам уверението на неговия мениджмънт, че той е впечатлен от възможността да се срещне с българската рок публика, за която вече е чувал легенди", споделя още той.

Афишът на събитието ще включва и други големи имена от роксцената, които все още не са стъпвали в България, твърдят организаторите. Детайли за програмата на фестивала и продажбата и цените на билетите ще бъдат обявени скоро!

Guns N’Roses се формират през 1985 в Лос Анджелис, като до момента единственият оригинален член на бандата е вокалистът Аксел Роуз.

Сред основателите на групата са легендарни музиканти като китаристът Слаш и барабанистът Стивън Адлър.

Guns са продали над 100 милиона албума в световен мащаб, като 28 от тях са от първата им тава – Appetite for Destruction (1987), в която се съдържа и една от емблематичните песни за хардрока – Sweet Child of Mine. Бандата е определяна като един от ключовите фактори за възраждането на популярността на рока в момент, когато вкусовете са доминирани от денса и поп.

Последният албум на групата, „Chinese Democracy“, излезе през 2008 г. след неколкократно отлагане на датата. Въпреки че направи страхотен дебют – директно на трето място в класацията Billboard 200, албумът се представи много под очакванията на индустрията.

Източник: bNews
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+