Детска площадка и изкуствено футболно игрище ще строят на концесия

Предложение за това ще бъде внесено на сесията на ОбС - Добрич утре

Детска площадка и изкуствено футболно игрище ще строят на концесия

Кметът Детелина Николова внася докладна записка за откриване на процедура за предоставяне на концесия за строителство на  детска площадка и футболно игрище с изкуствена настилка върху площ от 2 000 кв. м. Това е част от поземлен имот, целия с площ 7 216,00 кв.м. по ул. „Суха река”,  ЖК „Русия 2”.



Максимален срок на концесията – 12 години. Строителството трябва да се извърши за сметка на концесионера в срок от 1 година от подписване на договора. При разработването на проекта, а след това и при неговото изпълнение трябва да се обособят три ясно разграничими зони за игра на деца до 3 години, от 3 до 12 години и за деца от 12 до 18 години.


Концесионерът няма право да изменя предназначението на обекта на концесията за срока на концесията - площадка за игра и футболно игрище с изкуствена настилка за предоставяне на услуги в областта на физическата култура и спорта.


До края на първата година по договора за предоставяне на концесия в обекта трябва да се вложат еднократни средства в размер не по-малък от 41 000 лв. без ДДС. Размерът на минималното годишно концесионно плащане е 1150 лв. без ДДС и се индексира всяка година.