Над 4 тона отпадъци са събрани в община Добричка в рамките на "Да изчистим България заедно"

Над 4 тона отпадъци са събрани в община Добричка в рамките на "Да изчистим България заедно"
За поредна година община Добричка се присъедини към кампанията „Да изчистим България заедно“

70 са обектите, които бяха почистени в плануваните акции на доброволците в населените места на територията на общината, проведени на 16 септември в рамките на Националната кампания „Да  изчистим България заедно“.


Почистен и освежен бе училищният двор в СУ „Никола Вапцаров“ в село Карапелит. Доброволците се погрижиха и за двата паметника в центъра на населеното място, както и за детската площадка.


В село Дончево бяха разчистени отпадъците от пътните банкети на пътя за село Богдан, а жители на село Богдан  освежиха естествената чешма в селото и алеите в гробищния парк.


Пътни участъци към областния град и към село Методиево почистиха живеещи в село Победа. Те разчистиха пространството около естествена чешма №2 в селото, както и около стадиона.


Кметството в село Бенковски организира почистването на двора на детската градина, парка и стадиона.


В акцията по почистване се включиха и част от служителите от общинска администрация.


В рамките на проведените акции в съботния 16 септември бяха почистени паркове, паметници на културата, детски площадки, естествени чешми, пространства около водоемите и дворовете на здравните служби в населените места, както и гробищни паркове


По-приветливи  и чисти са пътните участъци около входовете на  Врачанци, Златия, Методиево, Одърци, Плачидол, Росеново, Смолница, Соколник и Стожер.


Равносметката от проведените акции в населените места на територията на община Добричка е събирането и извозването до Регионално депо в село Стожер на повече от 4 тона отпадъци. 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+