НАП продава производствена сграда в с. Орляк

Търгът ще се проведе на 20 юни 2023 г. в сградата на НАП-Добрич

НАП продава производствена сграда в с. Орляк

 



 

Публичните изпълнители от офис на НАП Добрич продават на търг с тайно наддаване промишлена сграда, тип фурна–хлебопекарна. Производственият имот, обявен за публична продан, се намира в с. Орляк, община Тервел, област Добрич и представлява масивна стопанска сграда, състояща се от работна зала, различни складове за готова продукция, за охлаждане на хляба, за брашно, за дърва, за резервни части, както и агрегатно помещение, ,стая за пазач, офис, съблекалня, баня и тоалетна, коридори и гараж. Застроената площ на цеха е 576,300 кв.м., построен върху държавно място от 1500 кв. м., съгласно акт за държавна собственост. В нотариалният акт имота е вписан с площ от 2000 кв. м., в едно с отстъпено право на строеж. Първоначалната тръжна цена е 69 072 лв., информират от НАП.

За да участват в търга, кандидат-купувачите трябва да внесат по банков път депозит в размер 20 на сто от обявената начална продажна цена до 12.06.2023 г., включително. В този срок се подават и предложенията за участие в търга на адрес гр. Добрич, ул. „Независимост” № 7. Оглед може да се извърши до 09.06.2023 г. след предварителна уговорка с публичния изпълнител. 

Условията и правилата за провеждане на търга, както и списък на вещите с тяхното описание и продажна цена са на разположение в сградата на ТД на НАП Варна офис Добрич и на интернет страницата на НАП в Портал за продажби на приходната агенция.

От офиса на НАП Добрич препоръчват на фирмите и на физическите лица периодично да проверяват онлайн имат ли текущи задължения или образувано изпълнително дело. Справката става в Портала за е-услуги на НАП, достъпни с  персонален идентификационен код (ПИК) и с електронен подпис (КЕП). При временни затруднения за плащането на просрочени задължения да потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители, за да бъде намерен начин за тяхното разсрочено плащане.