В Генерал Тошево стартира Лятна академия „Патиланци“

За четиринадесета поредна година беше дадено началото на Лятна академия „Патиланци“ в град Генерал Тошево. Веселата занималня при ЦПЛР – Център за работа с деца отваря вратите си за близо 70 деца веднага след края на училището

В Генерал Тошево стартира  Лятна академия „Патиланци“

На тържественото откриване, което се състоя в двора на ученическото общежитие, присъства кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. Той пожела на децата едно незабравимо лято, много нови приятелства, забавления и нови знания. Освен това градоначалникът позволи на всички малки патиланци известна доза непослушание и поне една извършена беля пред лятото.



В рамките на три месеца, децата ще имат възможност да рисуват, да пеят и да танцуват. Те ще се включат във флашмоб на хитови песни, ще рецитират и спортуват, ще апликират и разбира се, ще се смеят и забавляват с единствена цел – да направят лятото си по-хубаво. Ще бъдат майстори-готвачи, художници и магьосници. Ще участват в пижамени партита и в кулинарни конкурси. Ще опознават райските места от нашата община и ще се запознават с обичаите, традициите и културата на родния край.

Лятна академия „Патиланци“ цели пълноценно осмисляне на свободното време на малчуганите през летните месеци. Това ще се постигне чрез забавления и обучения, повишаване на общата екологична култура, обществена ангажираност, придобиване на знания за здравословния начин на живот, в областта на етнографията, историческото минало, флората и фауната на Добруджа, изящните и приложни изкуства, запознаване с българската и световна детска литература.