Втори ден на фолклорния фестивал „С песни и танци в Българево“

В най голямото село на територията на Община Каварна се провежда V юбилейно издание на фолклорния фестивал „С песни и танци в Българево“

Втори ден на фолклорния фестивал „С песни и танци в Българево“

Фестивалната сцена на 3 юни ще се открие в 10:00 часа, с участието на фолклорни групи от община Каварна и страната. Програмата включва пресъздаване на обичай, празничен курбан и културно историческа дискусия на открито. От 19:00 часа сцената във финалната вечер е за добруджанския славей, голямата народна певица Калинка Вълчева.



Събитието се осъществява съвместно с Община Каварна и НЧ „Народен Будител – 1940“ село Българево.

И тази година фолклорният фестивал  събра на една сцена цветна палитра от песни, танци, красиви автентични носии, индивидуални изпълнители, инструменталисти, фолклорни певчески групи от общината и страната, танцови клубове, детски състави и др.


Началото на фестивала поставиха ТК "Българевци" и ФГ "Перуника" към НЧ "Народен Будител – 1940". Програмата за първата фестивална вечер включи песни и танци на групи за автентичен фолклор и изпълнения на местни танцови клубове и формации. А в по късните часове продължи  с Огнено хоро с музиката на фолклорна формация за народна музика "Чар".