Децата на Генерал Тошево празнуваха днес с магьосник, принц и принцеса

Генерал Тошево зарадва своите най-малки жители на града, като организира тържество на открито с аниматори от далечна София

Децата на Генерал Тошево празнуваха днес с магьосник, принц и принцеса

Детското парти започна в 17:00 часа на площад „Бялата лястовица”. На събитието присъства кметският екип. Кметът на града Валентин Димитров пожела на децата да бъдат здрави, да не губят детското си очарование, своята искреност и да бъдат безкрайно щастливи.




Празничната програма продължи повече от час и половина. Гости са аниматорите от DANY LASER SHOW – град София, които забавляваха над 100 деца. 


Денят на детето се чества в много страни по света. Това е един от най-старите международни празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 година. Историята не дава информация защо е решено празника да се отбелязва точно на 1-ви юни. Според една от идеите, изборът на тази дата идва от Duan Wu Jie, китайски фестивал на лодките – дракони. През 1925 година китайският генерален консул събрал китайски сирачета, за да отпразнуват въпросния фестивал, който се отбелязвал на 1-ви юни, а датата съвпаднала с Конференцията в Женева.


Първото официално международно честване на Денят на детето обаче е чак през 1950 година. Празникът е отбелязан едновременно в 51 страни по света. От тогава всяка година се отдава почит на децата по цял свят и обикновено този ден се чества с големи празненства.

Снимки: Община Генерал Тошево