18-години затвор за мъжа, който уби бившата си съпруга в Тервел в края на 2021 г.

Състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен подсъдим по дело за убийство и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 18 години, което да бъде търпяно при първоначален строг затворнически режим

18-години затвор  за мъжа, който уби бившата си съпруга в Тервел  в края на 2021 г.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 28 декември 2021г., на улица в гр. Тервел, умишлено умъртвил бившата си съпруга, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост, в условията на домашно насилие.


Подсъдимият е осъден да заплати на дъщерята на пострадалата сумата от 200 000 лв., представляваща обезщетение за причинени с деянието неимуществени вреди - претърпени болки и страдания, както и направените от нея разноски по делото.

Производство премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдът прецени, че са налице основанията за това предвид направено от подсъдимия изявление, че се отказва от заявеното на разпоредителното заседание желание делото да се гледа по общия ред. Вместо това подсъдимият декларира, че признава вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт и не желае да бъдат разпитвани свидетели и вещи лица.

Постановената от Окръжния съд присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд- Варна в 15-дневен срок.