XXV фестивал на любителските театри ще се проведе в Каварна

Фестивалът ще се състои от 5 до 11 юни в Каварна под патронажа на кмета на Община Каварна – Елена Балтаджиева

XXV фестивал на любителските театри ще се проведе в Каварна

Театралните трупи, които ще се представят на каварненска сцена, са от Варна, София, Бургас, Каварна, Нова Загора, Козлодуй, Пазарджик, Свищов, Трявна, Карлово, Дебелец, Гълъбово, Алфатар, село Паскалево и село Драганово.



Фестивалът има за цел да покаже неизчерпаемата жизненост и сила на изкуството, представено от любителските театрални състави, да обогати културното сътрудничество между театралните формации и да утвърди духовното присъствие на театъра в българското културно наследство. Постановките са без възрастово и жанрово ограничение.

Журито и тази година се председателства от Крум Гергицов – театрален критик и театровед, членове са актьорът и заместник директор на Театър „Българска армия“ – Йордан Алексиев и актрисата от Младежкия Театър „Николай Бинев“ – Гергана Христова. 

Официалното откриване на XXV национален фестивал на любителските театри „Каварна 2023“ е от 19:30 часа, на 5 юни пред НЧ „Съгласие – 1890“. Церемонията по награждаване и закриване на фестивала е на 11 юни от 19:30 часа в салона на НЧ „Съгласие – 1890“.