В Районния съд четвъртокласници ще разиграят "дело" по приказката "Патаран и Цървулан"

На втори юни Районният съд в Добрич ще закрие учебната година по Образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури"

В Районния съд четвъртокласници ще разиграят "дело" по приказката "Патаран и Цървулан"

Дейностите по програмата ще завършат с представяне на изложба и симулативен процес по приказката „Патаран и Цървулан“. Делото ще бъде разиграно от четвъртокласници от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ пред техни съученици и родители от 10:30 часа в 3-та съдебна зала. Тогава ще бъдат обявени и победителите в организирания от съда конкурс за детска рисунка на тема „Правосъдие“, а всички представени творби ще бъдат подредени в изложба.


Заключителните прояви по образователната програма са посветени на Международния ден на детето. По повод празника Районният съд ще предложи на гостите си разговор на тема „Правата на децата“ и ще зарадва участниците в симулативния процес с подаръци. Награди са осигурени и за авторите на отличените творби в конкурса за рисунка. 

В обучението, организирано от Районния съд през тази учебна година, са обхванати над 100 ученици от четвъртите и десетите класове в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Със съдействието на лектори от съда те обогатиха знанията си за законите, правораздаването, за правата и задълженията си като граждани. В заниманията с учениците се включиха съдиите Любомир Генов, Георги Пашалиев, Албена Колева, Мирослава Неделчева и съдебният администратор Албена Димитрова.