Областният съвет на ДПС в Добрич с декларация в подкрепа на Мустафа Карадайъ

Областният съвет на ДПС-Добрич: Изразяваме безусловната си подкрепа и доверие в председателя на ДПС г-н Мустафа Карадайъ

Областният съвет на ДПС в  Добрич с декларация в подкрепа на Мустафа Карадайъ

Ето и текста на декларацията:



Ние, членовете на Областния съвет на ДПС – Добрич, изразяваме безусловната си подкрепа и доверие в председателя на ДПС г-н Мустафа Карадайъ. Категорично осъждаме явните и задкулисни опити да бъде поругана неговата чест и достойнство, както и да бъде дискредитирана сериозна и отговорна партия като ДПС.

Наясно сме, че политическият хаос и задълбочаването на кризата на държавността са в услуга на определени сили и кръгове, които отчаяно се противопоставят на стабилността в управлението и евроатлантическото бъдеще на страната ни. Както загрижено отбеляза почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган – „има политически сили, които създават нови разделителни линии и целенасочено подклаждат езика на омразата“. Твърдо се противопоставяме на такива опити и категорично отказваме ДПС и нашият председател г-н Мустафа Карадайъ да бъдат изкупителни жертви и мишени на подобни злостни атаки.

Нашата кауза винаги е била и си остава да отстояваме демокрацията в България, правата и свободите на нейните граждани. Философията, която изповядваме е заедността във всичките й измерения. Силни сме, защото сме единни. Устояваме на предизвикателствата, защото разчитаме на хилядите свои членове и симпатизанти.

През всичките 33 години от създаването си до сега, ДПС винаги е било незаобиколим фактор в българската политика, гарант за демократичното евроатлантическо развитие на страната ни. Движението заслужено си е спечелило ролята на балансьор в най-новата ни политическа история, а огромната заслуга за това се пада на лидери като почетния ни председател д-р Ахмед Доган и настоящия ни председател г-н Мустафа Карадайъ.

Затова за пореден път заявяваме, че няма да допуснем опити за разцепление на ДПС, за дискредитиране на ръководството на партията и на нейните членове и избиратели.

Вярваме, че след всяка атака ставаме по-силни, по-единни и по-сплотени.

Така и ще бъде!

 

30.05.2023 г.                                                                                                      Областен Съвет на ДПС - Добрич