Кикбоксьорите от "Десант" се върнаха от турнир в Пазарджик с множество отличия

Между 26 и 28 май в Пазарджик се проведе турнир по кикбокс в стил “лоукик”. Момчетата от спортен клуб по кикбокс "Десант" са повод за гордост на Добрич. Клубът се класира отборно на трето място. Бойците спечелиха множество купи и отличия

Кикбоксьорите от "Десант" се върнаха от турнир в Пазарджик с множество отличия

Петър Николов в категория до 27кг. (9-10г.) преминава през квалификациите с победа с нокаут. На финала побеждава убедително свой стар съперник, от когото има да вземе реванш. Така той завоюва златото и купа за най-преспективен състезател във възрастовата си група.



Батухан Бектеш в категория. до 30кг. (9-10г.) постига победа с нокаут на четвъртфинала, както и победа с 3:0 съдийски гласа на полуфинала. На финала побеждава убедително силен съперник.  С това освен, че става шампион, той е отличен и с купа за най-техничен в своята възрастова група.

Михаил Боев в категория. до 45кг. (13-14г.), срещу по-тежки и по-високи състезатели постига две впечатляващи победи, едната от които с нокаут. Така и става шампион. Отличен е с шампионски пояс за силното си представяне. Това е третата категория, която младежът покорява в рамките на шест месеца.

Станислав Вълков в категория до 45кг. ЮМВ има само един съперник, с който в директен финал правят силна битка. Стъни още в първи рунд наранява опонента си и му прави нокдаун, но той излиза твърд и смел и продължава да оказва съпротива до края на боя. Така боецът става четвъртия поред шампион на Десант.

Стивън Миленов, който е абсолютен дебютант в категория до 63.5кг. ЮМВ,  показва голям потенциал и смелост. Той печели своя полуфинал с нокаут. На финала губи 2:1 съдийски гласа от силен и опитен съперник, като дори в по-голямата част от битката Стивън води в точките.

Мариян Видев в категория до 67кг. ЮМВ постига победа на четвъртфинала. На полуфинала в атрактивна и оспорвана битка побеждава боец на домакините, но за съжаление на финала губи по точки и остава сребърен медалист.

Николай Великов в категория до 71кг. Мъже, спечели убедително полуфинал и финал, той доминираше опонентите си през цялото време на битките си, като дори не използваше тежките си удари с които е известен. Така той спечели освен златния медал, шампионски пояс и купа за най-техничен състезател във възрастова група мъже. Десант се класира на трето място отборно.