Гонка с полицията в 02:00 часа през нощта: Шофьор се блъсна в паркирана кола

Гонката се случва около 02:15 часа в село Одърци на 26 май

Гонка с полицията в 02:00 часа през нощта: Шофьор се блъсна в паркирана кола

Служители на Второ РУ МВР-Добрич подават звуков и светлинен сигнал за извършване на проверка на лек автомобил „Форд“, а водачът на автомобила не спира и продължава движението си. Колата е последвана от полицейските служители. Малко по-късно шофьорът предизвиква ПТП, блъскайки се в паркиран лек автомобил „Ауди“. Установен е водачът на МПС - мъж на 37 години, известен на МВР. Той отказва проби за алкохол и наркотични вещества. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че той няма книжка.  Работата по случая продължава. 



На 26 май са задържани и още двама пияни шофьори. 

Около 07:55 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Балчик. На място е установено, че 48-годишен мъж, водач на лек автомобил „Хонда“, се удря в пътен знак вляво на посоката си на движение. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,51 промила.  По случая е образувано бързо полицейско производство. 

По-късно, около 12:50 часа в Добрич полицията проверява лек автомобил „Ауди“, управляван от 22-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,27 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство. 

Всички лица са задържани за срок от 24 часа.