Полицията задържа пиян, дрогиран и неправоспособен мъж зад волана на камион

Полицията задържа пиян, дрогиран и неправоспособен мъж зад волана на камион
Колата е спряна за проверка по обед на 27 май. В хода на проверката полицията установява, че водачът никога не е имал книжка

При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 0,66 промила. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита и положителен резултат за метаамфетамин. 


На същия ден, както и в ранните часове на 28 май, полицията задържа още четирима пияни или дрогирани шофьори. 


На 27 май, около 02:35 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 19-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,66 промила.  По случая е образувано досъдебно производство. 


На същия ден, около 23:00 часа в с. Преселенци е спрян за проверка лек автомобил „Мазда“, управляван от 50-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,28 промила.  По случая е образувано бързо полицейско производство.   


Половин час по-късно в Добрич по ул. „Калиакра“ е спрян за проверка лек автомобил „Дачия“, управляван от 52-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,95 промила.  По случая е образувано бързо полицейско производство. 


 


На 28 май, около 01:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 27-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за наличие на амфетамин. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,13 промила. В хода на проверката водачът предава и бяло вещество с тегло 0,25 грама, реагиращо на амфетамин.  По трите случая са образувани бързи полицейски производства. 


Всички лица са задържани за срок от 24 часа


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+