Скотланд ярд арестува Тишо Боксьора

Български гангстер, известен с това, че реже пръстите и ушите на жертвите си, е арестуван във великобританския град Бърмъндзи. Става дума за Тихомир Георгиев, който е задържан от „Скотланд ярд“ по сигнал на The Sun.

Скотланд ярд арестува Тишо Боксьора

43-годишният Тихомир Георгиев, Тишо Боксьора, е в списъка на най-издирваните от Интерпол престъпници, след като се е измъкнал от съда в България, пише британският The Sun. Собствено разследване на изданието установява, че Боксьора работи в спортен клуб в Бърмъндзи, и уведомява „Скотланд ярд“, след което следва арест.

 

Българският гангстер е известен с това, че е режел пръстите и ушите на жертвите си. Той се измъкнал от България, след като бил пуснат под гаранция в очакване на съдебен процес. Обвинението срещу Боксьора е, че е убил един от собствените си наркодилъри за неподчинение.

 

Георгиев е описан като човек на Златко Баретата, контролирал огромна империя, свързана с наркотици, проституция и пране на пари. Тишо Боксьора се опита да се измъкне от ръката на Закона, като свидетелства срещу Златомир Иванов, пише още изданието.

 

Тихомир Георгиев е прекарал месеци на Острова, като първоначално живеел по улиците преди собственикът на спортен клуб в Бърмъндзи да се „смили“ над него без да знае за връзките му с престъпния свят. Джон Руни го наема като спаринг партньор в клуба и му дава стая, където да спи.

 

На 7 декември Георгиев дори участва в турнир по бокс и е сниман на рекламния постер, рекламиращ събитието.