30 дни до Спешъл Олимпикс в Берлин: добричлията Станислав Иванов ще участва

Станислав Иванов ще се състезава в дисциплината лека атлетика

30 дни до Спешъл Олимпикс в Берлин: добричлията Станислав Иванов ще участва

 



В днешния Ден на спорта отбелязваме обратното броене до началото на най-голямото спортно приобщаващо събитие и кампанията #НепобедимиЗаедно (#UnbeatableTogether). Спешъл Олимпикс България участва с най-многочислената делегация в историята на програмата

В периода 17 – 25 юни 2023 година Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин ще бъдат най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 190 национални делегации. 20 000 доброволци ще споделят радостта от участието в игрите, които са „тържество на цветовете“, целящо да покаже на целия свят силата на приобщаването, равенството, добротата, съпричастието.

В рамките на игрите за пръв път ще бъде проведен Глобален форум за приобщаване, на който се очаква да бъдат обсъдени и приети мерки в световен мащаб за повече участие и прекратяване на дискриминацията спрямо хората с интелектуални затруднения и увреждания. Форумът ще се проведе на 17-18 юни 2023 в Търговския център в Берлин.